✔ Rökfria veckan

Denna veckan är det faktiskt rökfria veckan, dags att passa på att sluta röka? :'D Jättebra tillfälle att göra det nu. Läse en artikeln om hur tobaksförsäljningen går till och det ser inte vackert ut får jag säga. Ca 78 000 barn arbetar på tobaksplantagen då familjen har lite arbetskraft I Malawi. Barnen får nikotin i blodet genom bladen som de bär fram och tillbaka och som de sedan hänger upp för torkning. Detta leder till "tobacco sickness", vilket är nikotin förgiftning i blodet och många av dem dör p.g.a. detta. Dessutom så arbetar barnen med bekämpningsmedel som gör att de får olika sjukdomar och som kan vara dödliga för barnen!

När man läser detta blir man väldigt illa berörd. Att det ens kan förekomma förhållanden som dessa för barn som knappt har fyllt 6 år. Barn ska vara barn och inte behöva arbeta tolv timmar för att familjen ska klara sig. Lönen för tobaken är minimal!


Läs artikeln om barnen HÄR och HÄR och skapa din egen åsikt.



"Är det OK med nikotinförgiftade femåringar?"


Barn som arbetar på en tobaksplantage. Genom bladen blir de nikotinförgiftade genom huden. Nikotinet åker sedan ut i blodet och ut i kroppen!


Ett annat barn arbetar med bekämpningsmedel som skapar allvarliga sjukdomar hos barnen. Barnen andas in bekämpningsmedlen när de arbetar!








Kommentarer
Postat av: kurdisk muslimsk tjej <3

hej =)

2010-11-23 @ 13:53:22
URL: http://kurdishgirlpeaceandlove.blogg.se/
Postat av: GUESS WHO?!

- underbart ju!

2010-11-23 @ 18:33:38
URL: http://dajeroma.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0